Rovinj Rovigno

Atrakcije

Dvorac na otoku sv. Andrije

Samostan benediktinaca osnovan u 6. stoljeću. U 15. stoljeću franjevci su ga proširili i povečali, a krajem 19. stoljeća uredio ga je barun Hutterott.

Više...

Rovinjski akvarij

U ovoj stoljetnoj ustanovi smještenoj pri Centru za istraživanja mora Instituta “Ruđer Bošković” možete doživjeti svu raznolikost jadranskog podmorja.

Više...

Grisia

Ulica Grisia prekrasna je skalinada koja vodi do platoa župne crkve Sv. Eufemije. Pripada najprepoznatljivijim zaštitnim znakovima staroga Rovinja.

Više...

Baron Gautsch – atrakcija za ronioce

Putnički trajekt Baron Gautsch dug 85 i širok gotovo 12 m, potonuo je nedaleko od Rovinja 1914. godine. Prometovao je na relaciji Kotor-Trst kad je slučajno naletio na zaostalu podvodnu minu i sa sobom na dno odnio 240 žrtava.

Više...

Batane i bitinade

Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je batana postala simbolom skladna suživota stanovništva starinskoga gradića i primorskog jadranskog krajolika.

Više...

Hrvatska u minijaturi – galerija na otvorenom

Želite li upoznati, vidjeti i razgledati Hrvatsku – više Vam nije potreban automobil, vlak ili avion, dovoljno je doći u Rovinj u park Mini Croatia i cijelu Hrvatsku možete obići za samo pola sata ili nešto više. 

Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja