Rovinj Rovigno

Novosti

05.10.2016

11. Edicija gourmet manifestacije "Putovima rovinjskih delicija"

Tourist Board of Rovinj Rovigno

Trinaest veličanstvenih predstavlja najbolje tanjure Istre

Od 8. do 15. listopada Rovinj će jedanaesti put biti domaćin ukusne, kvalitetne, domaće i sezonske kuhinje na kojoj će se svojim kulinarskim umijećem predstaviti čak trinaest ugostiteljskih objekata- La perla, Brancin, Dream, Lovor, Fortuna, Volley ferata, Calisona, Blu, Dario, Sidro, Maslina, Marina i Arupinium.

Riječ je, naime o tradicionalnoj manifestaciji "Putovima rovinjskih delicija" koju organizira Udruženja ugostitelja Rovinj i gradska Turističke zajednica dva puta godišnje, odnosno po tjedan dana u pred i posezoni. Njen je cilj produžiti kulinarskom ponudom i kvalitetom hrane turističku sezonu, odnosno domaće žitelje po pristupačnim cijenama i s atraktivnim tanjurima, vratiti u restorane i taverne. I ove se godine tom izazovu s dva menija -mesnim i ribljim pridružilo trinaesti ugostiteljskih objekata, koja po promotivnoj cijeni od 120 kuna nude tri slijeda hrane i piće.

Po riječima direktorice Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač ova je manifestacija plod suradnje Udruženja i TZ-a, a koja je godinama održavanja dobila sve veći broj poklonika.

        -Zahvaljujući kvaliteti ponude, baziranoj na sezonskoj i domaćoj hrani interes za manifestacijom Putovima rovinjskih delicija, iz godine u godinu sve je veći. Naravno, u prilog tome idu i sve sadržajima bogatije, i povoljnim vremenskim prognozama duže ljetne sezone koje će opet, vjerujem, sva nas više i jače angažirat u pružanju ponude i usluge gostima. Upravo, jedan od kvalitetnijih načina produženja sezona ali i pružanja sadržaja je gastronomija, kojom se Rovinj kao i čitav poluotok s razlogom može podičiti, smatra Sapač, koja je i ovom prigodom uputila poziv i ostalim  ugostiteljima da im se pridruže.

        -Naš je plan i želja manifestaciju Putovima rovinjskih delicija proširiti na veći broj ponuđača. Razlog tomu leži u činjenici da je Rovinj i ove godine turistički broj jedan u zemlji, i da usprkos tomu želimo i više i bolje. Podsjećam, Rovinj danas ima ostvarenih 3,380 milijuna noćenja, dok je u cijeloj prošloj godini ostvareno 3,266 milijuna. Uvjereni smo i očekujemo da će Rovinj do konca godine ostvariti fantastičnu brojku od 3,5 milijuna noćenja, kaže direktorica TZ-a Odete Sapač.

 


Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja