Rovinj Rovigno

Novosti

14.10.2016, Rovinj i okolica

2.Weekend Bike & Gourmet tour

Tourist Board of Rovinj Rovigno

Slijedećeg vikenda (22. i 23. listopada) Rovinj će biti domaćin 2. Weekend Bike&Gourmet toura. Dvodnevnu manifestaciju puno adrenalina i gastronomskih delicija, s mogućnošću noćenja u turističkim objektima organiziraju djelatnici Turističke zajednice, Udruženja obrtnika i Maistre.

Sama manifestacija, koja je protekle godine polučila veliki uspjeh i privukla brojne zaljubljenike u biciklizam ima za cilj predstaviti ljepotu istarskog krajolika kao najfinije gurmanske i sezonske delicije koje se spravljaju u ugostiteljskim objektima Rovinja i Rovinjštine. Na putu do gastronomskih odredišta, biciklisti će u dva dana prijeći 87 kilometara prilagođenih i laganih biciklističkih staza, za koje organizatori tvrde da su uz dobar bicikl i ostalu sportsku opremu lako savladive za sve uzraste. Po riječima direktorice Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač, riječ je o manifestaciji koja bi u vrijeme posezone domaćinima i gostima trebala osigurati angažiran vikend, odnosno dvodnevno uživanje u krajoliku, odličnoj gurmanskoj ponudi ića i pića te onom bez čega se i ne može- kvalitetnom druženju koje će oba dana započeti u 10 sati ispred parkirališta sportskog centra Hotela Eden i potrajati do kasnih poslijepodnevnih sati.

Tijekom dvodnevnog druženja biciklisti će imat sedam odmorišta (četiri prvog i tri drugog dana) na kojima će se ponuditi specijaliteti kuće. Prvog dana to će biti vidikovac na Limskom kanalu gdje će sudionike manifestacije dočekati hladno -slatki buffet restorana Brancin. Slijedeća gurmanska postaja nalazi se u Golašu, konkretno riječ je o vinariji "San Tomasso" koja će posjetiteljima ponuditi istarsku maneštru s bobićima i dakako vina kuće. Zaustavljanje je predviđeno i u baljanskoj uljari "Grubić" u kojoj će se degustirati četiri vrste maslinovog ulja ali i vidjeti način prerade maslina. Posljednje odmorište je na stanciji Cernibecco- agroturizam Bevanda u kojoj će za sav uloženi trud biciklisti biti nagrađeni slasnim tanjurom palente s junetinom.

Ništa manje atraktivni jelovnici dočekat će sudionike drugog dana Weekend Bike&Gourmet toura. Prva stanica nedjeljne biciklijade je u  Putinima u kojoj se nalazi  pizzeria Allegria i koja će se iskazati s ponudom domaćeg kupusa s kobasicom i ombolom. Slijedi i zaustavljanje na najmirišljavijem dijelu trase u Pižanovcu na Histria Aromatici,  gdje će biti posluženi domaći pljukanci s pancetom, rokulom i kaduljom uz domaći kolač od palente i naranče. Posljednja stanica biciklijade je Sarizol - stancija Collis, u kojoj će se kušati brojne delicije od biftek tartara, domaćeg pršuta i sira, carpacca od tune, skute…

Organizatori manifestacije mislili su i na osobe bez bicikla pa je po povoljnoj cijeni dana mogućnosti iznajmljivanja električnog bicikla a tu su i popusti za djecu/bicikliste do 12 godina koji na ime izleta i gurmanskih odmorišta dobivaju popust od pedeset posto. Sve prijave mogu se izvršiti u Hotelu Eden, koji također nudi i čitavu paletu mogućnosti i sadržaja vezanih za 2. Weekend Bike&Gourmet tour počevši od dvodnevne biciklijade s uključenim smještajem i kotizacijom u dvokrevetnoj sobi po cijeni od 720 kuna, odnosno 510 kuna za jedan dan, preko mogućnosti koje ne uključuju smještaj i kada  se za jednodnevno bicikliranje i uživanje u gurmanskim specijalitetima treba izdvojiti  250, odnosno 460 kuna ako su uključena oba dana.

 


Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja