Rovinj Rovigno

Novosti

28.06.2017

Kulturno – povijesni itinerari Rovinja – mobilna aplikacija

Tourist Board of Rovinj Rovigno

Izrađena je mobilna aplikacija Kulturno - povijesni itinerari Rovinja kao nastavak projekta Kulturnog turizma nakon izdavanja tiskane brošure koja prikazuje 8 ruta obilaska kulturno povijesnih znamenitosti grada sa naglaskom na starogradsku jezgru, njeno okruženje i širu gradsku okolicu. Svaka opisana ruta popraćena je prikazom pristupa lokacijama na karti.

U prvom dijelu pod nazivom „Itinereri kroz nekadašnje otočno naselje“ predstavljene su 4 moguće rute obilaska znamenitosti koje se nalaze u starogradskoj jezgri, u drugom dijelu pod nazivom „Itinerari s druge strane nekadašnjeg kanala“ predložena je moguća ruta obilaska starog dijela grada nasuprot starogradskoj jezgri, u trećem dijelu pod nazivom „Povijesno-kulturne znamenitosti uže i šire okolice grada Rovinja“ predstavljene su 2 rute obilaska znamenitosti i to u sjevernom dijelu grada koji obuhvaća područje do Limskog kanala te na jugoistoku grada koji obuhvaća područje do ornitološkog rezervata Palud. Četvrti dio brošure čini poglavlje „Rovinjsko otočje“ u kojem su predstavljeni rovinjski otoci.

Autor teksta je povjesničar Marino Budicin, prema čijem su prijedlogu definirane opisane rute. Sve znamenitosti označene u itinerarima sadrže kratki opis sa pripadajućim informacijama, a uz itinerare su navedene brojne zanimljivosti koje karakteriziraju bogatu rovinjsku povijest, kulturu i tradiciju. Aplikacija je namijenjena svima onima koji putem predloženih itinerara žele upoznati dio rovinjskog bogatog kulturnog, povijesnog i tradicijskog nasljeđa, a izrađena je na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Mobilna aplikacija može se preuzeti putem App Storea za iOS te Google Playa za Android uređaj, pod nazivom Rovinj – Cultural and Historical Itineraries:
Za Android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.knb.rovinjguide
Za iOS uređaje: https://itunes.apple.com/us/app/rovinj-cultural-and-historical-itineraries/id1248865586?mt=8

 


Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja