Rovinj Rovigno

Novosti

18.04.2015

Putovima rovinjskih delicija

Tourist Board of Rovinj Rovigno

OD 19. DO 26. TRAVNJA

Od 19. do 26. travnja Rovinj je četvrtu godinu za redom domaćin sada već osme edicije gastronomske manifestacije "Putovima rovinjskih delicija", koja se dva puta godišnje i u susret proljetnoj i jesenjoj sezoni odvija u ponajboljim restoranima Grada. U ovogodišnjoj ediciji sudjeluje četrnaest ugostiteljskih objekata - dvanaest restorana "Sidro", "Dario", "Maslina", Brancin da Nino", "Fortuna", Dream", "Feral", Graciano", La perla", "Lovor", "Arupinum", "Calisona", zalogajnica "Volley ferata" te gostionica "Marina", koje po univerzalnoj cijeni od 100 kuna gostima nude mogućnost uživanja u tri slijeda hrane, bilo da je riječ o mesnom ili ribljem jelovniku.

-Osim s povijesnim i prirodnim ljepotama Rovinjci se ponose i svojim gastronomskim naslijeđem i znanjem. Upravo, da bi se pokazali ali i privukli goste da uživaju u domaćim i autohtonim specijalitetima te time produžili turističku sezonu osmišljen je festival hrane, popularno nazvan "Putovima rovinjskih delicija", veli Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice grada Rovinja, koja je uz hotelijersku-ugostiteljsku kuću Maistra i članove Udruženja obrtnika Rovinja i jedan od pokretača manifestacije.

-Puno je razloga za posjet rovinjskim restoranima. Od uživanja u istarskim vinima, do kušanja sezonskih i domaćih specijaliteta koje će djelatnici svakog objekta pripremiti i prezentirali na sebi svojstven način. Naša je želja također, da domaći ljudi steknu naviku odlaska u ugostiteljske objekte, a da stranci uvide iz prve ruke/pladnja da je Rovinj daleko odmaknuo od stereotipne i ponude hrane, kao što su to recimo godinama bili ćevapčići…, kaže Marino Deković, predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj.

Dakle, uistinu je puno razloga za posjetu rovinjskim restoranima bilo da je riječ o rižotu s kozicama i šparogama, brodetu od hobotnice s palentom, lososa s rukolom i kaparima ili brancinom na žaru, odnosno pljukancima u šugu od boškarina, istarskoj janjetini u teći s pečenim krumpirom i povrćem, svinjskim medaljonima na podlozi od gljiva … Sve to, pa i puno više od toga (jer dovoljno je četrnaest restorana pomnožiti s dva menija), punih se sedam dana i po vrlo pristupačnim cijenama može kušati u Rovinju. 

 


Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja