Rovinj Rovigno

Jahanje

Zaljubljenici u prirodu i avanturu zasigurno moći će jašući krenuti u otkrivanje ljepota prirode okolice Rovinja. Konjički će Vam centri i rančevi sa svojim rasnim i plemenitim životinjama omogućiti i organizirati, bilo da se radilo o početniku ili iskusnijem jahaču, razne itinerere i trekking staze putem kojih će se prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti Istre neprekidno otvarati pred Vašim očima.
Škole jahanja, izleti, ostale aktivnosti u prirodi te upoznavanje i uživanje u gastronomskim posebnostima ovoga kraja također su nezaobilazan dio ove jedinstvene avanture.

Farma Haber
Konjički klub Sv. Eufemija, u suradnji sa farmom Haber, djeluje na lokaciji sakrivenoj u šumi nedaleko od Rovinja. Klub nudi satove dresurnog i preponskog jahanja te šetnje konjima u prirodi za početnike ali i iskusne jahače u kojima se može uživati u istarskom krajoliku, polja maslina, vinograda ali i moru. Osim ovih disciplina na ovome se mjestu može prakticirati i hipoterapija ili terapija uz pomoć konja za osobe s invaliditetom, djecu s posebnim potrebama ili osobe kojima je potrebna fizička rehabilitacija. Farma Haber se uzgojem austrijskih trakehnerskih konja bavi od 1983. godine, a danas se uz njih na farmi mogu pronaći i poznati kraljevski konji PRE Pura Razza Española od kojih su potekli i sami Lipicanci. Između ostalog, farma je danas postala pravi mali raj za autohtone pasmine kao što su  istarski magarac, istarsko govedo Boškarin, istarska koza, krava buša, Posavski konj te brdski pas Tornjak.

  Val de Lesso 1 Tel. +385(0)98368454,
+385(0)917244277
mirjam.haber@pu.t-com.hr

 

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja